Nedan kan du läsa tidigare lämnad feedback från deltagare i olika aktiviteter.


Tack för en toppenlektion!
Det kändes bra att jobba på det sättet vi gjorde så jag ser fram emot att fortsätta det arbetet både på promenader själv och gärna med några fler lektioner.
Hälsar,
Tora och Isa


lydnadskurs
Trevlig kurs och bra stämning. Bra förberett. Tips på bra övningar att jobba vidare med. Kul att lära sig mer om hundars beteende.
Johannes , Molle


Hundmöten
Bra råd om hur jag kan arbeta för att förebygga utfall vid hundmöte
Allt var bra!
Bra instruktioner och vägledning/verktyg om hur vi skall arbeta för att hjälpa Cooper att bli trygg vid hundmöten.
Yvonne och Cooper


Valpkurs
Möte med människor och hundar i samma situation och utvecklingsfas som en själv. Lära sig att läsa av och förstå hundars uttryck och sätt att vara. Att få lugnande besked om små upplevda problem, att det går att ändra på, att de bara är valpar.
Skulle nog varit mer nötande med övningar.
Lite tydligare ledarskap och program.


Slyngelkurs
Bra tips och råd
För få deltagare
Det fanns väl inte så många i slyngelåldern just. Det kan väl variera över tid
Christer och vilmer


Slyngelkurs
Lätt att förstå uppgifterna och enkla övningar som man kan träna på hemma.
Det var riktigt mörkt från tills att kursen startade.
Kanske kan lamporna tändas 10 minuter innan. Så att man kan gå in i arenan och promenera runt eller ”värma upp” med hundarna lite.
Det var mycket givande och vi har lärt oss massor om vår hund.
Vi fortsätter träna med hunden.
Helena, Bettan och Elton


Promenad
Bra träning att gå tillsammans med andra hundar
Vi kom igång sent så tyvärr fick vi korta ner promenadsträckan
Det är sånt som händer, men hålla tider är väl alltid bra :-)
Lisbeth, Nemi och Yatzy


Privatlektion
Jag fick konstruktiva tips hur jag skulle komma tillrätta med Askas skällande och oro.
Detta var några år sedan nu!
Åsa och Aska


Vardagslydnadskurs.
Jag är väldigt nöjd, jag kände att jag fick bra råd vad gällde just mig och min hund, du tog dig tid att prata/hjälpa var och en.


Vardagslydnadskurs.
Vädret till trots så var jag nöjd med den förra kursen (allmänlydnad) och har snart återhämtat mig från förkylningen som kom därefter..


Kantarellsökskurs.
Det var en otroligt lärorik kurs. Både jag och Liam lärde oss mycket och vi har även fortsatt träna när vi kom hem (intensivkurs) och det tog inte många dagar innan han förstod vad som ska göras. Största anledningen till att jag gick kursen är för att alla i min familj ska kunna aktivera honom och få ut något roligt av det, så mamma är ute i skogen och får kantareller,  Liam får den aktiveringen han behöver och jag får ta de så lugnt som jag behagar, win-win-win situation :)


Vardagslydnadskurs.
Innehållet var bra, det är sånt man behöver ha som grund för att kunna ha en bra relation med sin hund. Det var bra att du gick fram till var och en så att man kunde fråga och få hjälp med det man behövde.


Vardagslydnadskurs.
Det var bra, intressant. Det är en personlig och nära kontakt kurs. Platsen var också bra, öppen och lätt tillgänglig med parkering mm. Ida var bra, tydligt och enkelt för oss.


Vardagslydnadskurs.
Lärorikt och användbart innehåll. Liten grupp, lätt att fråga, personligt bemötande. Det som kan göras bättre är att prata närmare, för stora cirklar påverkar akustiken när det blåser. Det var ett lugnt tempo med paus i mellan, man kunde fråga eller prata om särskilda beteenden angående hundar.


Skogsmulle, hembiträde och apporteringskurs.
Jag tycker att kurserna har vart väldigt roliga och nyttiga för mej att gå. Du är jätte duktig och  bra på att förklara så att man förstår ( jag är ju lite trög ibland). Tror inte att jag hade kommit så långt som jag gjort i ”assistanshunds” träningen om jag inte hade gått dessa också. Alla tre kurserna har gett mej en mycket djupare kunskap, dels i hur jag ska lära Nova nya saker dvs min egen tydlighet. Vi va vi ju inte så många på kurserna och jag tror att det kanske va därför som jag upplevde att det blev mycket dötid mellan övningarna. Det kan ju bli rätt babbligt om andra saker också då man bara är några få ;-) Miljön va väldigt bra förutom på hembiträdes kursen som jag tycker skulle ha vart inomhus. Tyvärr hade vi ju lite förhinder och missade några gånger vilket va väldigt synd. Nästa gång ska jag inte ta flera kurser samtidigt utan koncentrera mej på en i taget. Nova tror jag också har tyckt att det va roligt lite okoncentrerad dock mot slutet, men det va som jag trodde ett löp på gång.


Skogsmulle och apporteringskurs.
Tack för ännu en bra kurs. (Vi tränar apportering för att ev kunna vara med på kursen i höst.)
Om jag tyckte apporteringskursen var för kort så tycker jag att skogsmulle kunde varit en gång mindre. Det som var bra att vi var på olika platser med kursen.


Idas tålmodiga och vänliga personlighet mot hundar, gör att min hund blir överlycklig varje gång hon får träffa Ida.
Ida har ett lugnt pedagogiskt bemötande till hundägare som gör att även mina döttrar, som är 10 och 11 år,
kan ta till sig och lära sig hur de ska samarbeta med hundar för få ett bra hund och hundförare samspel.


Utfall.
Vi har setts fem gånger och tittat på hunden Sallys (spansk vattenhund) behov av träning, framför allt i möten med främmande människor men även i möten med andra hundar. Vi upplever att Sally under kursens gång har blivit bättre – mindre osäker vid främmande personer och hundar. Vid utfall är hon också lättare att stoppa med ett tydligt nej. Något som inte fungerat tidigare så bra. Sally har under tiden mognat och blivit lugnare i takt med att vi tränat henne och att hon blivit äldre. Vi har fått bra redskap med hur vi konsekvent ska bete oss mot Sally vid besök. Ida har varit bra på notera små saker hos oss och Sally som vi själva inte märkt som kan göra henne lugnare. Det enda vi önskar är möjligtvis att någon ser på hur vi beter oss vid riktiga situationer. Dvs mer ”in action” feedback.


Antijakt.
Jag träffade dig en gång när du var under utbildning (privatträning) och jag betalade endast 100 kr för en timme. Det var 2010 med min borderterrier som gärna jagar och inte går att ha lös. Du hade inte gått jaktdelen av din utbildning ännu så vi körde lite allmänna övningar. Vi började passet med att gå en lång promenad på ca 40 minuter (enligt vad jag kommer ihåg). Sen gjorde vi några små övningar och pratade lite och sen var passet slut. Mina reflektioner är att det hade varit bra med mer kommunikation och tydlighet från din sida. Exempelvis presenterade du inte dig själv särskilt utförligt eller förklarade hur vi skulle lägga upp passet, hur länge vi skulle hålla på, eller att vi skulle gå en så lång runda och varför vi skulle göra det. Hela tiden vi gick undrade jag var vi var på väg och när vi skulle börja träna… Du ställde lite frågor när vi gick men utan att så mycket utveckla varför du frågade och hur man kunde tänka kring vad jag svarade. Man skulle också kunna utnyttja tiden bättre än vi gjorde. En stor del av passet var ju bara promenad och vi pratade inte så mycket då. Endast en liten del av passet gick åt till övningar. Då man betalar fullpris vill man klämma in så mycket kunskap och aktivitet som det bara går under den tid man betalar för.
Vi hade  också kunnat utgå mer ifrån vad vi som ekipage redan kunde och lägga upp övningarna efter det. Exempelvis förklarade du grundläggande vad shaping är och hur det fungerar trots att jag berättat att vi tävlat en hel del i lydnad och klickat in i princip alla moment. Min bedömning var också att vi hade kunnat börja på en högre nivå med övningarna just eftersom vi också tränat och tävlat lydnad. Även om det kanske är en fråga om träningsfilosofi så kände jag iaf att jag inte riktigt förstod varför just de övningarna du föreslog var så viktiga när hunden som sagt kunde flera nästan exakt likadana (men hon ändå 100 gånger av 100 hellre springer efter en hare än en boll). Så, sammanfattningsvis är min feedback
– Mer kommunikation och tydlighet
– Utnyttja tiden bättre och
– Mer individanpassat, utmana ekipaget.
Hoppas att du inte tar detta som klagomål, jag ger dig feedback eftersom du gärna ville ha. Jag hoppas att du kan ha någon nytta av den.
Lycka till!


Separationsångest.
Satina kom till familjen vid 4 månadersålder. De första tre månaderna var matte hemma hela dagarna (distansarbete). Grundläggande träningen var mest av lydnad. Satina lämnades ibland korta stunder, men oftast lämnades hon till daghusse (skruttig pensionär).
Vid april så genomförde familjen en resa med bil till Holland. Båt från Göteborg till Kiel. När vi kom tillbaka efter middagen så hade Satina skällt så mycket att hon hade kräkts på golvet i hytten. Efter detta så började hon skaka så fort matte visade tecken på att lämna henne.
När vi började träningen så följde Satina matte över allt även i egna bostaden. Så när matte gick till köket följde hon med. Om matte gick på toa följde Satina med. Jag fick i uppgift att pröva att var åtskild från henne och att hon inte kunde gå till mig. Jag började med att sätta henne på andra sidan ett kompostgaller (inget tyg på det), och stå på andra sidan. Därefter har jag ökat avståndet och tiden. Detta har gått bra. Idag kan jag ha henne i badrummet (öppen dörr) med kompostgaller under tiden som jag har besök i vardagsrummet, tidsmässigt rör det sig om 1-3 timmar. Hon ser mig nästan hela tiden. Hon hör mig hela tiden. Hon är lugn hela tiden, men hon sover inte. Mycket träning återstår och vi kommer behöva träffa Ida flera gånger till. Ida har varit bra bollplank och har gett oss uppgifter som vi klarat av att öva. Ida har varit mycket behaglig lärare för hon har inte pressat mig utan vi har fått träna på i vårt långsamma tempo.


Utfall.
Jag har fått många användbara tips och även om framstegen kommer långsamt känner jag mig hoppfull om att Aska ska bli en mer harmonisk hund.


Suspekta personer, läskiga saker och andra hundar.
Raffe & suspekta personer, andra läskiga saker samt andra hundar
Jag upplever att vi fick enorm hjälp med vårt problem som var suspekta personer, läskiga saker & andra hundar. Bra upplägg på vår privatträning med uppföljning samt att det var bara att höra av sig om vi stötte på problem när vi tränade hemma. Fick hemläxor som vi skulle jobba på samt att vi skulle skicka in vad vi hade gjort & hur det hade gått på träningen så Ida kunde lägga upp nästa träningstillfälle på ett bra sätt utifrån vad vi hade åstadkommit hemma.Ida är väldigt pedagogisk & kommer med bra lösningar & feedback samt lite roliga övningar som är nytt både för mig som ägare & hunden.