COOKIES
När du besöker iapawprints.se sparas viss information om vad du gör på webbsidan på din enhet för att kunna samla in statistik och förbättra webbplatsen.

Generell information om cookies
Webbplatser sparar textfiler som kallas cookies på besökarnas dator. Det kan finnas olika syften, som att ge tillgång till olika funktioner på webbsidan, eller för att spåra hur användaren surfar på webbplatser med samma cookie. Det finns olika sorters cookies; temporära sessionscookies som raderas när webbläsaren stängs, varaktiga cookies som sparas på datorn tills de raderas via åtgärd, förstapartscookies från den aktuella webbsidan, tredjepartscookie som kommer från en annan webbplats för att skräddarsy tex annonsinnehåll, och de med utgångsdatum.

I webbstatistiska syften används tredjepartscookies. De samlar in information om hur hemsidor används för att innehavaren ska kunna anpassa och förbättra sin webbplats.

Cookies är inte samma sak som virus, de förstör inte datorer utan agerar som små informationsbanker. För att skydda Internetanvändares integritet finns i Sverige en lag med krav på att webbsidor informerar om användandet av cookies, samt att användaren ger samtycke till att de används.

Det är upp till varje person att acceptera cookies, och det görs en gång per webbläsare som används. Om du vill radera och blockera cookies i Google Chrome följer du nedan instruktioner:

Radera cookies
1) Klicka på ikonen med de tre prickarna i övre högra hörnet “Anpassa och kontrollera Google Chrome”
2) Gå till “Inställningar”
3) Klicka på menyn för inställningar i övre vänstra hörnet
4) Klicka på “Avancerat”
5) Klicka på “Sekretess och säkerhet”
6) Klicka på “Rensa webbinformation”
7) Välj önskat tidsintervall i listan
8) Se till att “Cookies och andra webbplatsdata” är ikryssad
9) Klicka på “Rensa data”

Blockera cookies
1) Klicka på ikonen med de tre prickarna i övre högra hörnet “Anpassa och kontrollera Google Chrome”
2) Gå till “Inställningar”
3) Klicka på menyn för inställningar i övre vänstra hörnet
4) Klicka på “Avancerat”
5) Klicka på “Sekretess och säkerhet”
6) Klicka på “Innehållsinställningar”
7) Klicka på “Cookies”
8) Ställ in inställningarna som du vill ha dem

 

PERSONUPPGIFTER
Alla personuppgifter behandlas med respekt och i enlighet med gällande lagstiftning!

Personuppgifter som kan komma att sparas är:
Namn
Kontaktuppgifter (telefonnummer samt mailadress)
Information om din hund eller hundar

Dina personuppgifter sparas när du:
Anmäler dig till en kurs eller aktivitet
Tar kontakt via mail, telefon eller sociala medier
Anmäler dig till nyhetsbrevet

Informationen används:
För att genomföra, hantera och redovisa verksamheten enligt bokföringslagen.
Vid utskick av nyhetsbrev, marknadsföring eller annan information

Genom att lämna personuppgifter godkänner du att de kan komma att sparas och användas enligt ovan angett syfte. Du kan när som helst be att få dina uppgifter raderade.

Det kan förekomma att dina uppgifter delas med tredje part, i vilket fall det då endast gäller samarbetspartner till IA Pawprints. Dina uppgifter säljs aldrig vidare.