Jag heter Sandra och är 23 år gammal, jobbar på hunddagis där jag dagligen hjälper till att aktivera dagishundarna genom träning, något som är oerhört kul och givande.

Från Maj i år till maj 2018 är jag under utbildning för att bli hundinstruktör inom Rallymix, Grundlydnad samt klicker, utbildning sker genom Hundens utbildningsakademi , det är en utbildning som grundar sig helt på positiva, fungerande, metoder.

Sedan barnsben har hundar varit meningen med mitt liv. Trots att jag som ung var hundrädd i några år, då min fasters hund snodde en bulle ur handen på mig som 7 åring, så har jag alltid drömt om en egen hund, och så när jag var 11 år fick vi hem Lucky Loke.

Lucky var en robust Flatcoat retriever, han var den bästa hund jag kunde önskat mig, genomsnäll och med på alla mina tokerier. Tillsammans tränade vi allt möjligt, allt från freestyle till spår, med blandade resultat, att försöka få en stor flatcoat gå slalom på en liten flicka är en riktig utmaning upplagd för olyckor. Lucky var med oss i familjen till juni 2017, då han 12 år gammal fick somna in pga. ålder.

För mig är det viktigt att det jag gör med min hund är något vi båda har glädje av, något vi utvecklas tillsammans inom. Om jag filmar ett träningspass så fokuserar jag mer på energin i passet än ett perfekt sättande eller fint utfört apporterande, för detaljerna kan man alltid justera efterråt, men glädjen måste byggas upp från start. Jag använder mig mycket av klickerträning, eller snarare klickermetoden, för faktum är att man kan klickerträna utan en klicker i handen.

Idag äger jag och min kille en Border-collie rescue från Irland samt en Västgötaspets.

 

Egen hemsida:

http://hundinstruktoren.webnode.se/